Alliansen: Vi är det största regeringsbildande alternativet

Vi har bjudit in Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven till samtal. Vi vill bygga en Alliansregering på samarbete över blockgränsen. Sverige behöver en stabil ekonomisk politik och stora, långsiktiga politiska reformer som kräver ett brett parlamentariskt stöd för att kunna genomföras, skriver Ulf Kristersson (M), Annie Lööf (C), Ebba Busch Thor (KD) och Jan Björklund (L) på DN-debatt.

Sverige behöver en ny moderatledd alliansregering

Stefan Löfven löser inte Sveriges problem. Regeringen har hittills höjt skatter på jobb och företagande med över 40 miljarder kronor. För över en miljon löntagare har det blivit mindre lönsamt att arbeta. Samtidigt har regeringen höjt bidragen till dem som inte jobbar.

Lika för alla

Det finns ett Sverige som toppar alla listor. Ett Sverige där ekonomin går som tåget och miljontals människor kliver upp och går till jobbet varje dag. Ett Sverige som tävlar i entreprenörskap med Silicon Valley. Där förskolor låter alla barn få en bra start i livet. Ett Sverige som är världens bästa land att vara flicka i.

VALSEDEL

En valsedel har fastställts på Nya Moderaternas ordinarie nomineringsstämma i Härnösand. Den slutgiltiga fastsedeln fastställs inte förrän den 15/3 varför styrelsen har fått i uppdrag att ytterligare fylla på listan nerifrån med nya namn. Nedan finner ni dock den preliminära valsedeln inför kommunvalet 2018.

Årsmöte!

Den 3/3 hölls årsmöte för Moderaterna i vårt vackra Härnösand. En ny styrelse fick i uppdrag att leda oss genom valet 2018. Inte en särskilt enkel uppgift, men ack så viktigt.

(S)nökaoset i Härnösand

Det har knappast undgått någon som lever eller verkar i Härnösand att det varit kaos på stadens gator de senaste veckorna. Man kan skylla på vilka tekniker som används för snöröjningen, men det finns ett huvudsakligt problem och det är att för lite resurser resulterar i för lite resurser för att ta bort den snö som har fallit. Att infrastrukturen i staden skall fungera oavsett väderlek tycker vi är ett kommunalt ansvar som inte får tummas på.

Skärpta straff för sexualbrott

På en pressträff i dag presenterade Tobias Billström, gruppledare i riksdagen och Tomas Tobé, rättspolitisk talesperson, ett brett åtgärdspaket och förslag på skärpt lagstiftning för att förbättra rättsväsendets hantering av sexualbrott. För få sexualbrott utreds och klaras upp, och brottsoffren får inte det stöd som de behöver. Samtidigt är straffen för våldtäkt förhållandevis låga.

Moderaterna ska vara ett parti för hoppfulla

Ulf Kristersson valdes enhälligt till partiordförande vid Moderaternas extra partistämma i Stockholm i dag. I sitt installationstal var Kristersson tydlig med att Sverige står inför många och stora problem. Men de går att lösa. Hoppfullhet är bättre än hopplöshet. Det är nu dags att fokusera helt på de uppgifter vi har framför oss: att stärka Moderaterna i Alliansen, att stärka Alliansen i svensk politik och att stärka Sverige i världen.